ГоловнаСуспільствоПодії

Український буксир, що потерпів аварію, "втратив" баржу з 5 млн пачок контрабандних сигарет

Доля буксира невідома, члени екіпажу врятовані.

Буксир "Паралель", який зазнав аварії за 15 миль від Одеси, йшов не просто так, а тягнув у бік Болгарії баржу з вантажем контрабандних сигарет.

Про це "Думську" повідомив громадський працівник Георгій Блощиця і підтвердили джерела в правоохоронних органах.

Коли шторм посилився і подальший рух став загрожувати життю екіпажу, моряки відчепили баржу і подали сигнал лиха, після чого їх врятував танкер "Аркадія", що проходив повз. Доля буксира невідома, а що стосується баржі, то шторм прибив її до берега в районі Чорноморки, де судно взяли під охорону прикордонники.

"На борту баржі UDP-DM-2309-УДП, яка, до речі, належить ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство", містилося 10 тисяч коробів, в кожному з яких по 500 пачок сигарет. Всього, таким чином, в трюмі судна 5 мільйонів пачок! UDP-DM-2309-УДП не вперше попадається борцям з контрабандою. У липні минулого року баржу затримали в Миколаєві, коли на неї перевантажували з теплохода Hermes понад мільйон пачок цигарок. Потім, правда, арешт з судна чомусь зняли", - зазначає видання.

Повідомляють, що буксир "Паралель" приписано до Ізмаїлу. За даними АІС, приблизно о 3 ночі він вийшов з Херсона і попрямував на захід. Потім команда відключила транспондер. О 9:00 буксир подав сигнал SOS, який прийняв Державний морський рятувально-координаційний центр в Одесі. Вже через 11 хвилин в штормове море вийшли рятувальні катери ПРК-01 та ПРК-02. Через високі хвилі вони не могли розвинути максимальну швидкість, тому прибули до місця події приблизно через годину.

До цього моменту біля буксира, що потерпів лихо, вже був танкер "Аркадія", який зняв екіпаж у складі шести осіб. Це сталося о 10:17.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram