ГоловнаСуспільствоВійна

Геращенко хотіла б бачити в миротворчій місії на Донбасі багато жінок

Геращенко хотіла б бачити в миротворчій місії на Донбасі багато жінок
Фото: solydarnist.org

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала Парламентську асамблею НАТО підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі, а також участь у ній жінок.

"Традиційно ці дебати збирають велику аудиторію на асамблеї. Користуючись присутністю великої кількості делегації, розповіла про участь українок у мирних процесах, про роль жінок-військових і цивільних для відновлення територіальної цілісності й суверенітету України", - повідомила Геращенко про свою участь у дискусії "Жінки. Світ. Безпека", яка тривала в рамках дев'ятої сесії ПА НАТО в Галіфаксі (Канада).

Вона зазначила, що українські жінки платять найвищу і найстрашнішу ціну за російську агресію, розв'язану проти України.

"Понад 1,5 тис. вдів, понад 2250 мам, які втратили синів... Розповіла про юних медсестер і жінок-військових, убитих російськими найманцями, про жінок, які залишаються заручниками на окупованому Донбасі за проукраїнську позицію. Наголосила, що Донбас і особливо Крим, залишаються закритими для моніторингових місій, ми не можемо повною мірою фіксувати всі порушення прав людини там, серед інших, сексуальні злочини", - написала Геращенко.

Представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи в Мінську закликала підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі.

"Було б добре, щоб у миротворчій місії жінки становили значний відсоток", - зазначила Геращенко.

Нагадаємо, що питання введення миротворців на Донбас зайшло в глухий кут через позицію Росії.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram