ГоловнаСуспільствоПодії

У Житомирській області прокуратура звинувачує трьох чиновників у загибелі 8 осіб

Співробітники комунального підприємства підробили документи про прочищення димових каналів, через що сім'я отруїлася чадним газом.

У Житомирській області прокуратура звинувачує трьох чиновників у загибелі 8 осіб
Фото: http://azbar.ru

Троьох чиновників комунального підприємства в м. Бердичів притягнуто до відповідальності за загибель 8 осіб. Про це повідомляє регіональне управління прокуратури.

Співробітників комунального підприємства повідомили про підозру за статтею 272 - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей.

Досудове розслідування встановило, що посадові особи комунального підприємства підробили службову документацію про прочищення димових каналів у багатоквартирному будинку. Також вони не виконали вимоги законодавства під час роботи з газовим обладнанням. Через допущені порушення в одній з квартир від отруєння чадним газом загинула сім'я з 8 осіб, в тому числі - двоє малолітніх дітей.

Прокуратура клопоче про відсторонення підозрюваних від посад і взяття їх під варту. У разі обвинувального вироку чиновникам загрожує обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 8 років.

Нагадаємо, у березні цього року у Бердичеві загинула ціла родина: чоловік і жінка, двоє їхніх дітей і двоє онуків, а також двоє гостей, які опинилися в будинку випадково. У будинку працювало пічне опалення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram