ГоловнаСуспільствоЖиття

Українські військові другий рік поспіль взяли "срібло" на міжнародних змаганнях на виживання

Переможцями стали військові з Пакистану.

Українські військовослужбовці другий рік поспіль завоювали «срібло» на багатонаціональних змаганнях «Кембрійський патруль» (Cambrian Patrol), які відбулися в Великобританії.

Як повідомляє прес-служба командування десантно-штурмових військ (ДШВ) ЗСУ, минулого року на Cambrian Patrol їздила команда 3-го окремого полку спецпризначення ССО ЗСУ з міста Кропивницького. Вона показала другий результат, то на цей раз справу спецназівців продовжили Десантно-штурмові війська.

Фото: facebook.com/www.dshv.mil.gov.ua

Протягом тижня 127 команд з 27 країн демонстрували свою майстерність в проходженні виснажливого 80-кілометрового маршу і в виконанні різних бойових завдань. Українські десантники обігнали 13 команд, вісім з яких, згодом, зійшли з дистанції.

Основний акцент організатори зробили на командну роботу, яка полягала в розвідці - виконанні завдань з розкриття місця перебування противника.

«Змагання вважаються екстремально важкими: марш-кидок Кембрійськими горами на 50 миль під дощем, дві доби без сну, робота з агентами, місцевим населенням, знешкодження терористів та звільнення цивільних заручників, допит і робота з полоненими, розмінування, хімічні атаки, закладки, робота автономними малими групами, форсування водних перешкод, надання першої медичної людям з травматичною ампутацією», - відзначили в прес-службі.

Фото: facebook.com/www.dshv.mil.gov.ua

Переможцями - четвертий рік поспіль, а всього вп'яте - стали військові з Пакистану (батальйон північної легкої піхоти).

Міжнародні військові змагання Cambrian Patrol вважаються одними з найскладніших в Європі. Їх почали проводити з 1959 року. Для британців проходження Сambrian Patrol - перша сходинка до служби в SAS (Special Air Service - Особлива повітряна служба - головний підрозділ сил спеціальних операцій британської армії).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram