ГоловнаСуспільствоЖиття

Екзарх Варфоломія: звіт про Україну на Синоді сприйняли чудово

Архієпископ висловив надію на позитивне рішення про надання томосу.

Екзарх Варфоломія: звіт про Україну на Синоді сприйняли чудово
Фото: rada.go.ua

Доповідь екзархів Вселенського патріарха за результатами їхнього візиту в Україну добре сприйняли на засіданні Синоду Константинопольського патріархату, який проходить у Стамбулі 9-11 жовтня. Про це заявив екзарх патріарха Варфоломія, архієпископ Данило Памфілійський зі США, повідомляє Радіо Свобода. До того ж, він висловив надію на позитивне рішення про надання томосу Україні.

"Доповідь пройшла чудово, ми провели зустріч з патріархом, а сьогодні вранці продовжуємо. Сподіваємося, що до кінця дня буде офіційне повідомлення. Доповідь була сприйнята чудово. Я думаю, всі були зацікавлені українським питанням, було багато запитань і відповідей. Тож, думаю, буде щось позитивне. Буде ще продовження доповіді й обговорення. Думаю, через кілька годин ви почуєте результати", - сказав архієпископ Данило.

Нагадаємо, голова інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату Євстратій Зоря заявив раніше, що обговорення питання томосу про автокефалію для Української церкви відбудеться після звіту екзархів на засіданні Синоду.

Засідання проходить за зачиненими дверима.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram