ГоловнаСуспільствоВійна

На Донбасі зафіксовано чергові порушення "мінських угод" з боку бойовиків

Бойовики і далі перешкоджають діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях.

На Донбасі зафіксовано чергові порушення "мінських угод" з боку бойовиків
Фото: EPA/UPG

На окупованій території Донбасу українською стороною Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін і патрулями СММ ОБСЄ зафіксовано переміщення бойовиками значної кількості важкого озброєння, розміщеного за межами виділених місць зберігання з порушенням ліній відведення.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил.

"Згідно зі звітом СММ ОБСЄ від 21 вересня 2018 року, на тимчасово окупованій території вчергове зареєстровано значну кількість важкого озброєння невстановленого типу збройних формувань Російської Федерації, розміщених за межами виділених місць зберігання та з порушенням ліній відведення", - йдеться в повідомленні штабу з посиланням на Українську сторону СЦКК.

Так, у Бугаївці зафіксовано: танки - 26 одиниць; РСЗВ - 1 одиниця; причіпна артилерія - 26 одиниць; бойові броньовані машини - 75 одиниць; ЗРК - 4 одиниці.

У Шимшинівці: танки - 20 одиниць; причіпна артилерія - 1 одиниця; бойові броньовані машини - 27 одиниць.

У Мирному: танки - 19 одиниць; причіпна артилерія - 21 одиниця;

Крім того зазначається, що бойовики продовжують перешкоджати діяльності патрулів СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях.

"Окупанти не надали представникам СММ ОБСЄ доступу для проведення моніторингу в районі Верхньошироківського", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що, за даними СММ ОБСЄ, за два тижні бойовики на 30% збільшили кількість обстрілів на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram