ГоловнаСуспільствоЖиття

Голову громадської ради ДФС у Києві затримали за вимагання 2 млн гривень

Чиновницю затримали під час одержання чергового "траншу".

Голову громадської ради ДФС у Києві затримали за вимагання 2 млн гривень
Фото: npu.gov.ua

Поліція затримала голову громадської ради при Головному управлінні Державної фіскальної служби України в Києві за вимагання понад 2 мільйонів гривень хабара.

Про це повідомляють на сайті Національної поліції.

Правоохоронці задокументували кілька фактів отримання нею грошей від керівника комерційної структури.

"На рахунок її фірми нібито за надання консультативних і юридичних послуг були перераховані як "завдаток" 300 тис. гривень. Надалі правопорушниця отримала наступну частину обумовленої суми в розмірі 15 тис. доларів", - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що гроші були перераховані за те, що стосовно підприємства не реєструвалися податкові накладні та не накладалися штрафні санкції. За нібито прострочення термінів підприємець мав надати 75 тис. доларів.

У четвер, 6 вересня, чиновницю затримали під час одержання чергового "траншу", у неї вилучили 45 тис. доларів. Зазначені суми затримана мала передати посадовцям структурного підрозділу ДФС однієї з областей.

Фото: npu.gov.ua

Фото: npu.gov.ua

У рамках кримінального провадження, порушеного за ч. 4 ст. 190 і ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369 КК України, за місцем роботи та проживання затриманої проводять обшуки. Крім того, відпрацьовують причетність до цього злочину інших посадовців ДФС.

Відповідно до публічної інформації, найпевніше, йдеться про Ірину Нараєвську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram