ГоловнаСуспільствоЖиття

У Дніпрі 500 чоловік вийшли на "забіг у вишиванках"

Наймолодшому учаснику ледь виповнилося 2,5 року.

У Дніпрі 500 чоловік вийшли на "забіг у вишиванках"
Фото: most-dnepr.info

500 чоловік у Дніпрі взяли учать у забігу, присвяченому Дню Незалежності. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

У забігу взяли участь і бігуни-початківці, і професійні спортсмени різного віку, а також діти з обмеженими можливостями.

"Наймолодшому учаснику - 2,5 року. Серед учасників були й молоді мами з малюками", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Такий забіг проводиться вже втретє. Особливістю цьогорічної події стали командні змагання "Козацькі перегони", які включали естафети в шароварах, ліплення вареників, човниковий біг з квасом, біг з коромислом.

"Це вже традиційний, третій забіг у вишиванках у Дніпрі. Щороку до нього приєднується все більше людей. Учасники одягають вишиванки і тим самим показують, що спортивні люди - це найкращий подарунок для нашої країни. Сьогодні багато призів від партнерів змагань. Дніпро - це спортивна столиця, тому ми хочемо, щоб люди ще активніше долучалися до таких змагань", - розповіла журналістам виконавчий директор громадської організації "Старт Дніпро" Світлана Ліщинська.

Забіги проходили на центральній набережній міста. Учасники змагалися в козацьких індивідуальних перегонах на 2,5 км або 5 км. Для юних козаків і козачок були доступні дистанції 100 м, 500 м і 1000 м.

Нагадаємо, забіг у вишиванках відбувається сьогодні в Києві на Русанівській набережній.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram