ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція затримала в Одеській області банду викрадачів авто

У трьох затриманих вилучили близько 60 мобільних телефонів, рушницю, документи і понад 50 тис. доларів.

Правоохоронці затримали двох жителів Одеси і жителя Дніпра за підозрою у викраденні елітних автомобілів. Про це написав спікер Генеральної прокуратури Андрій Лисенко на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Правоохоронні органи повідомили про підозру трьом фігурантам злочину, серед них - два жителя Одеси й уродженець Дніпра. Їх підозрюють у незаконному заволодінні транспортними засобами, знищенні, підробці та заміні номерів вузлів та агрегатів авто, а також у підробці документів, печаток і штампів", - написав Лисенко.

Спільна спецоперація в рамках розслідування викрадень автомобілів проходила на території п'яти областей України. Правоохоронці встановили, що на території Одеси й інших областей діє група викрадачів елітних іномарок. Під час розслідування поліція провела понад 70 обшуків у приміщеннях, на парковках, у будинках і авто на території Вінницької, Дніпропетровської, Одеської, Полтавської та Херсонської областей.

Правоохоронці виявили 8 автомобілів, два з яких перебували в розшуку по лінії Інтерполу, два були арештовані, 3 автомобілі належать фігурантам справи.

Під час затримання та обшуку вилучено ноутбуки, майже 60 мобільних телефонів, банківські картки, 39 SIM-карт, рушницю "Сайга", комплекти номерних знаків, блоки для запалювання авто, ксерокопії документів на автомобілі та паспортні дані громадян, ключі та понад 50 тис. доларів.

Одеська місцева прокуратура має намір звернутися до суду з клопотанням про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, в липні суд оштрафував на 17 тис. гривень жителя Києва за викрадення мотоцикла брата депутата Верховної Ради Мустафи Найєма (фракція "Блок Петра Порошенка") Масі біля будівлі Апеляційного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram