ГоловнаСуспільствоПодії

У харківській багатоповерхівці стався вибух під час перевірки газовою службою

По медичну допомогу звернулися 5 чоловік з незначними ранами.

На першому поверсі 9-поверхового житлового будинку на вул. Танкопія в Харкові в суботу, 11 серпня, стався вибух з подальшим горінням. Людей на момент вибуху у квартирі не було.

За даними прес-центру управління ДСНС в області, внаслідок пожежі у квартирі вибито вхідні двері, вікна, балконну раму, пошкоджено зовнішню бетонну плиту балкона та двері під'їзду.  

Фото: kharkiv.dsns.gov.ua
З першого поверху вогонь перекинувся на балкон квартири на другому поверсі й зачепив прилеглу до нього кімнату.

Руйнувань несучих конструкцій не виявлено. Площа пожежі становить 35 кв.м.

Фото: kharkiv.dsns.gov.ua

"За словами сусідів, відчувався різкий запах газу, була викликана аварійна газова служба. Під час обстеження працівниками газової служби під'їзду стався вибух", - ідеться в повідомленні.

З інших квартир було врятовано та евакуйовано 17 чоловік, серед них і діти. До працівників швидкої медичної допомоги звернулися 5 осіб із незначними різано-осколковими ранами. Допомогу їм надали на місці. 

Фото: hk.npu.gov.ua

У відділі комунікацій ГУ Нацполіції в Харківській області повідомили, що, за інформацією мешканців будинку, вони вранці відчули запах газу в під'їзді, але до відповідних комунальних служб не зверталися. Квартира, у якій сталася пожежа, здавалася в оренду. Зараз її власник встановлюється.

На місці події працює слідчо-оперативна група. Вирішують питання про внесення інформації з цього  факту до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Раніше в серпні в селі Зуївка Миргородського району Полтавської області п'ятеро людей постраждали через вибух у будинку. Балон з пропаном вибухнув унаслідок підпалу будинку 70-річною господинею.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram