ГоловнаСуспільствоЖиття

Фестиваль льону – етнокультурна подія лише за 1,5 години від Києва Анонс

Уже цієї неділі, 16 вересня, в селі Стремигород на Житомирщині відбудеться четвертий Фестиваль льону. Село знаходиться на Варшавській трасі на відстані 137 км від Києва, отже, жителі столиці зможуть дістатися до місця події машиною лише за півтори години.

Фестиваль проводить місцева аграрна компанія «Зоря», яка спеціалізується на вирощуванні органічної продукції: льону, коноплі і фенхелю.

На гостей чекає український етнічний колорит та виставка-ярмарок органічної продукції з льону та конопель. Для Фестивалю льону виготовили першу у цьому році партію органічно конопляної і лляної олії, яку можна буде скуштувати або придбати під час події. Ще одна родзинка – кожного з гостей пригощатимуть чаєм з органічної коноплі.

Також цього року до програми додали виставку дронів, яка покаже їхні можливості у сільському господарстві.

Організатори очікують на близько 10 тисяч гостей з Києва і всіх куточків України, а також з-за кордону.

«Фестиваль льону - це не тільки про льон, це і збереження традицій та історичної пам’яті народу. Чим більше буде таких заходів, тим більше це буде впливати на формування єдиного гуманітарного простору. Я розглядаю цю подію як соціальний проект компанії, яка працює в цьому селі. Отже, ще одне завдання і місія фестивалю – це духовне наповнення місцевої громади», - говорить ідеолог заходу, власник місцевої агрокомпанії «Зоря» Ірина Костюшко.

Детальніше про місце проведення Фестивалю льону та його програму можна дізнатися на сайті організатора – компанії «Зоря».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram