ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд обрав запобіжний захід ватажкові одного з найбільших в Україні наркоугруповань

Суд обрав запобіжний захід ватажкові одного з найбільших в Україні наркоугруповань
Фото: facebook.com

Ватажка одного з найбільших злочинних угруповань в Україні Яна Яцишина, який, за даними слідства, займався незаконним збутом наркотиків, заарештовано на 60 діб.

Таке рішення прийняв Корольовський районний суд Житомира, повідомляє Громадське.

"Прокуратура під час засідання зазначила, що Яцишина неодноразово притягували до відповідальності за статтею про незаконне поводження зі зброєю, до того ж і зараз у Жовтневому суді слухають справу за цією ж статтею, також чоловік неодноразово переховувався від слідства, а отже, на думку прокуратури, є ризик того, що він продовжить свою злочинну діяльність і надалі ухилятиметься від слідства", - йдеться в повідомленні.

Відзначають, що на слухання у цій справі до суду не прийшов приватний адвокат, тому чоловікові надали державного.

"Захисниця заперечувала проти арешту, зазначивши, що її підзахисний під час затримання був без свідомості і не пам'ятає протоколу, до того ж, йому відразу не надали адвоката, що є порушенням кримінально-процесуального кодексу, а також за підозрою є технічна помилка - на одній сторінці прізвище Яцишин, на інший - Лісанов", - повідомляє видання.

Також підкреслюється, що сам Яцишин наголошував: речі, які знайшли в його машині - не його, а йому підкинули, а в той день, коли його затримали, він їхав зі знайомою на Західну Україну.

"Вислухавши всі сторони процесу суддя прийняв рішення: утримання під вартою 60 діб з можливістю внесення застави 140 тисяч", - ідеться в повідомленні.

Як повідомляли, в Житомирській області правоохоронці затримали ватажка і кілера одного з найбільших злочинних угруповань в Україні. За інформацією ЗМІ, це Руслан Лісанов і Ян Яцишин. Останнього затримали, коли той їхав трасою Київ-Чоп у Житомир, нібито на допомогу Лісанову, однак не впоравшись з керуванням, потрапив у ДТП.

Також Яцишин проходить як свідок у справі про подвійне вбивство в Нікополі: 10 лютого 2016 року в автомобілі Geely Emgrand вбили двох чоловіків - Різвана Тапаєва та Іллю Боднаря. У результаті поліція затримала трьох осіб, підозрюваних у вчиненні злочину, - Дениса Подоляка, Романа Жмурка і Сергія Вороновського.

30 листопада 2017 року в Нікопольському суді під час 21 судового засідання батько одного із загиблих, Руслан Тапаєв, підірвав дві гранати. Сам чоловік і один обвинувачений, Сергій Вороновський, загинули. 10 людей госпіталізували.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram