ГоловнаСуспільствоВійна

Військові пошуковики ідентифікують 85 тіл загиблих на Донбасі

Експертиза ДНК уже знайшла збіги з родичами зниклих безвісти військовослужбовців.

Військові пошуковики ідентифікують 85 тіл загиблих на Донбасі
Фото: www.facebook.com/naidy.org.ua

Військові пошуковики намагаються ідентифікувати 85 тіл загиблих на території Донбасу, майже половина з них - військовослужбовці. Про це розповів координатор гуманітарного проекту Збройних сил України "Евакуація 200" підполковник Михайло Котелевський, пише "Українська правда".

"З 85 тіл, які зараз намагаються ідентифікувати, майже в половини збіги за ДНК-експертизами з родичами. Це зниклі безвісти військовослужбовці. Ми припускаємо, хто саме. Вже потрібно починати працювати з сім'ями", - говорить Котелевський.

З 2014 року пошуковикам вдалося вивезти з зони бойових дій 1,5 тисячі тіл і останків українських військових.

За словами підполковника, представники громадянського сектору "Евакуація 200" продовжують роботу на окупованих територіях, хоча не так часто, як у 2014 році. Це відбувається спільними зусиллями місцевих жителів на окупованих територіях і Червоного Хреста.

На уточнення, чи працюють зараз дослідники на окупованій території, Котелевський відповів:

"Ні. Вони відпрацювали в червні. Знайшли ще одну людину. Зараз обговорюємо і погоджуємо інформацію, щоб останки передали нам. Ми припускаємо, хто це. Це не військовослужбовець, але він мав проукраїнську позицію і надавав гуманітарну допомогу нашим військовим. Обставини, за яких він там опинився, я не хотів би озвучувати".

Нагадаємо, за даними місії ООН на Донбасі за весь час конфлікту на Донбасі загинули більш ніж 3 тис. мирних жителів, і від 7 до 9 тис. цивільних отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram