ГоловнаСуспільствоПодії

На Закарпатті після протестів односельчан відсторонили патрульного, підозрюваного в побитті хлопця

Близько 70 людей перекрили трасу Київ-Чоп, вимагаючи притягнути винних до відповідальності.

На Закарпатті після протестів односельчан відсторонили патрульного, підозрюваного в побитті хлопця
Фото: mukachevo.net

Жителі селища Нижні Ворота Закарпатської області домоглися усунення з посади старшого патрульного, підозрюваного в побитті двох хлопців.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

Інцидент стався в п'ятницю, 20 липня. Правоохоронці отримали повідомлення про те, що патрульні побили двох місцевих жителів. Один із постраждалих розповів, що вони з товаришем йшли по трасі, а близько 4:00 ранку до них під'їхав екіпаж патрульних. Одного хлопця нібито побили на місці - той знепритомнів і впав у кювет. Іншого вивезли в ліс, де теж побили.

Побої були зафіксовані медиками. Після розголосу інциденту жителі села Нижні Ворота перекрили трасу Київ-Чоп, вимагаючи притягнути винних до відповідальності.

"У селі Нижні Ворота 70 осіб ходили по пішохідному переходу. На місці події поліція забезпечувала громадський порядок. Після роз'яснювальної бесіди о 17:20 усі розійшлися. Порушень громадського порядку не було", - повідомили правоохоронці.

Відомості про подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Також наказом Департаменту патрульної поліції було ініційовано проведення службового розслідування.

"Старшого наряду, який ніс службу на посту Нижні Ворота, коли сталася подія з побиттям мешканців Воловеччини, буде відсторонено від виконання службових обов'язків на час проведення службового розслідування", - повідомили в поліції.

У прокуратурі відкрили кримінальне провадження про перевищення влади або службових повноважень працівниками Управління патрульної поліції в Закарпатській області.

Нагадаємо, раніше в Харківській області звільнили двох старших сержантів і капрала поліції, які штовхали і били по голові чоловіка у відділенні на станції "Харків-Пасажирський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram