ГоловнаСуспільствоЖиття

Генпрокуратура повідомила про підозру у справі про вбивство журналіста Сергієнка

На розшук і затримання підозрюваних пішло понад три роки.

Генпрокуратура повідомила про підозру у справі про вбивство журналіста Сергієнка
Василий Сергиенко
Фото: Свобода

Генпрокуратура повідомила про підозру в катуванні й убивстві журналіста Василя Сергієнка. Затриманого громадянина З. підозрюють в організації викрадення і вбивства з особливою жорстокістю, повідомляє прес-служба Управління спеціальних розслідувань на своїй сторінці у Фейсбуці.

За даними прокуратури, З. є співучасником інших злочинів, скоєних злочинною організацією: вбивство викраденої людини з корисливих мотивів і незаконне проникнення у приватні володіння.

Сьогодні Печерський районний суд Києва розгляне клопотання прокуратури про взяття затриманого під арешт.

Імовірно, йдеться про Валентина Завражина. На початку року його відпустили під заставу, оскільки він проходив лише за епізодом про викрадення журналіста. У справі про вбивство проходять також Андрій Іносов (затриманий у США 6 березня цього року), Володимир Воронков, Віктор Горбенко, Максим Русин, Роман Недибалюк і Вадим Мельник.

Нагадаємо, 57-річного журналіста Василя Сергієнка вбили 4 квітня 2014 р. в м. Корсунь-Шевченківський Черкаської області. Його викрали, катували і потім убили, а тіло заховали в лісі. 12 квітня 2017 поліція затримала одного підозрюваного зі злочинного угруповання, яке скоїло серію тяжких злочинів, включаючи вбивство Сергієнка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram