ГоловнаСуспільствоЖиття

Ягланд має намір продовжувати домагатися звільнення Сенцова

Генсек Ради Європи зазначив, що відмова Кремля його не зупинить.

Ягланд має намір продовжувати домагатися звільнення Сенцова
Фото: EPA/UPG

Рада Європи має намір надалі працювати над звільненням українських політв'язнів у Росії і бачить одним із методів деескалації конфлікту між Україною і РФ обмін ув'язненими.

Про це заявив генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд на літній сесії ПАРЄ в Страсбурзі, передає "Укрінформ".

"Мені здається, що настав час передати обом сторонам такі тези: необхідно припинити ескалацію напруження, і одним з методів деескалації було б звільнення в'язнів і надалі обмін ув'язненими. Передусім це питання я порушував (під час візиту в Москву, - ред.) у зв'язку з паном Сенцовим, але також говорив про ситуацію з усіма іншими в'язнями з обох сторін. Я буду продовжувати цю роботу", - сказав генсек, відповідаючи на питання представника української делегації Олексія Гончаренка.

Ягланд також розповів, що не знає про відмову Кремля на його лист президентові РФ із закликом звільнити Олега Сенцова.

"Я не збираюся здаватися. Тому що мені здається - дуже важливо, щоб дві сторони робили зусилля для зниження напруження, щоб припинити будь-яку форму військових дій: чи то на словах, чи за допомогою зброї, чи гібридні війни", - зазначив він.

Ягланд також додав, що нинішні зустрічі і контакти омбудсменів Росії і України відбуваються за його ініціативою.

Нагадаємо, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

25 червня Ягланд подав офіційне прохання Путіну із закликом помилувати Сенцова. У відповідь на це в Кремлі заявили, що лист генсека Ради Європи "з погляду російського законодавства не є підставою для будь-яких юридичних дій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram