ГоловнаСуспільствоПодії

Громадянин Білорусі отримав 7 років в'язниці за крадіжку на Волині тисячі ящиків алкоголю

Білорус свою провину у скоєному не визнав.

Громадянин Білорусі отримав 7 років в'язниці за крадіжку на Волині тисячі ящиків алкоголю
Фото: newsfiber.com

За крадіжку у Волинській області алкоголю на суму 1,9 млн грн український суд засудив громадянина Білорусі до 7 років позбавлення волі.

Про це спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко повідомив у Facebook.

"Вдень 24 січня 2015 року 38-річний білорус поставив на стоянку в селі Липини Луцького району вантажівку з фіктивними номерними знаками, а в ніч на 25 січня зі спільниками проник у напівпричіп іншого авто, яке стояло поряд на цій самій стоянці, і перевантажив у свій автомобіль понад тисячу ящиків з елітними алкогольними напоями - віскі, бурбоном і джином. Злочинними діями завдано майнової шкоди майже на 1,9 млн грн", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що в листопаді 2017 року обвинуваченого затримали в Литві й екстрадували в Україну.

"У суді чоловік свою провину у скоєному не визнав, проте зібраними протягом досудового розслідування доказами вона була повністю доведена. Луцький міськрайонний суд, визнавши зловмисника винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 185 КК України, призначив йому покарання у вигляді 7 років позбавлення волі з конфіскацією майна", - зазначив Лисенко.

Він додав, що, оскаржуючи вирок в апеляційному порядку, прокурори будуть наполягати на суворому покаранні для засудженого.

Як повідомляли, українець намагався поїздом вивезти в Росію 50 пляшок віскі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram