ГоловнаСуспільствоЖиття

Велодоріжки стануть обов'язковими при проектуванні доріг, - Мінрегіонбуд

Нові норми будівництва набудуть чинності 1 вересня 2018 року.

Велодоріжки стануть обов'язковими при проектуванні доріг, - Мінрегіонбуд
Фото: Ольга Кутишенко

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства ввело обов'язкове проектування велосипедних доріжок при будівництві та реконструкції доріг. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Відповідні зміни внесено в державні будівельні норми "Вулиці та дороги населених пунктів". Згідно з новими ДБН, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного та регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних і сільських дорогах, що забезпечують під'їзд велосипедистів до житлових, громадських споруд, промислових підприємств, об'єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.

При цьому велосмуги повинні проектуватися тільки для одностороннього руху, велодоріжки повинні бути переважно односторонніми по обидва боки вулиці.

За наявності забудови з одного боку вулиці слід улаштовувати велодоріжку двостороннього руху на забудованому боці.

За наявності велоруху на вулицях з одностороннім рухом його слід передбачати в обох напрямках, у тому числі з використанням зустрічної велосмуги.

Зміни набувають чинності з 1 вересня.

Нагадаємо, раніше Мінрегіонбуд звузив ширину смуг руху при проектуванні і будівництві доріг на 0,5 м - до 3-3,25 м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram