ГоловнаСуспільствоВійна

Екс-боєць батальйону "Донбас" розповів про тортури в полоні бойовиків

"Є випадки відрізання голів".

Екс-боєць батальйону "Донбас" розповів про тортури в полоні бойовиків
Фото: pravda.com.ua

Російські військові і найманці жорстоко катували і розправлялися з українськими бійцями, які потрапляли в полон. Про це на прес-конференції з СБУ і МЗС розповів екс-боєць батальйону «Донбас» Дмитро Куліш, передає Українська правда.

«Не всі повернулися з полону. Є випадки відрізання голів тим людям, які на відео були живі, потім вони були обезголовлені. Є випадки зняття шкіри і багато ще звірств, які можуть підтвердити ті, хто там був», - розповів він.

Чоловік стверджує, що 2014 року одного з бійців батальйону «Донбас» тягали прив'язаним за трос до машини. Після цього чоловікові вирізали серце.

Зі свого боку голова Служби безпеки України Василь Грицак повідомив, що є безліч доказів тортур українських бійців, скоєних на території Росії під керівництвом ФСБ.

«Багатьох з тих, хто катував наших бійців, ми ідентифікували. Декого з них ми знаємо за позивними. Я переконаний, що мине час - і ми зможемо притягнути їх до відповідальності», - сказав Грицак.

Нагадаємо, СБУ опублікувала свідчення 435 колишніх заручників про тортури, які до них застосовували бойовики "ДНР" і "ЛНР" і їхні російські куратори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram