ГоловнаСуспільствоВійна

Білорусь відправила на Донбас чотири вантажівки з гумдопомогою

Вартість вантажу оцінюється в 80 тисяч доларів.

Білорусь відправила на Донбас чотири вантажівки з гумдопомогою
Фото: dpsu.gov.ua

Білорусь направила в Україну чотири вантажівки з гуманітарною допомогою у вигляді продуктів харчування, предметів меблів, у тому числі дитячих, і холодильників.

"Відповідно до домовленостей, яких було досягнуто за результатами зустрічей голів держав України і Білорусі, прийнято рішення урядом Білорусі про відправлення чергового гуманітарного конвою", - сказав перший заступник міністра з надзвичайних ситуацій Білорусі Олександр Худолєєв на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок у Києві.

За словами Худолєєва, гумдопомога включає продукти харчування: рапсове масло, консерви, цукор, дріжджі, макарони, борошно, гречану крупу, а також меблі та холодильники. Загальна вага гуманітарної допомоги становить 80 тонн.

Продукти харчування вивантажать у Києві на складах місії Міжнародного комітету Червоного Хреста, де буде сформовано продуктові набори для передачі нужденним. Далі автомобілі з гумдопомогою вирушать у Краматорськ і Слов'янськ.

На сайті Державної прикордонної служби України повідомляють, що вантаж оформили прикордонники Чернігівського загону в міжнародному пункті пропуску "Нові Яриловичі".

"Доставку 55 тонн вантажу, що складався з продуктів харчування і промислових товарів (шкільні меблі та холодильники) здійснювало Міністерство з надзвичайних ситуацій Республіки Білорусь, а одержувачем стало представництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні", - йдеться в повідомленні.

"Варто зазначити, що цей вантаж, на відміну від російських так званих "гумконвоїв", було оформлено за всіма нормами і принципами міжнародного права і раніше погоджених умов", - відзначають у ДПСУ.

Влада Білорусі в травні повідомила, що Україні буде надано гуманітарну допомогу на суму близько 80 тисяч доларів.

Нагадаємо, рівно рік тому Білорусь як гуманітарну допомогу для жителів Донбасу направила консерви, макаронні вироби, крупи, миючі та гігієнічні засоби на суму приблизно 63 тисячі доларів. Цю гумдопомогу розподіляв Червоний Хрест по обидва боки лінії розмежування.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко 26 квітня 2017 року за підсумками зустрічі з президентом України Петром Порошенком заявив про намір передати гуманітарну допомогу населенню України в зоні конфлікту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram