ГоловнаСуспільствоПодії

Життю трьох українців, постраждалих в авіакатастрофі у Польщі, нічого не загрожує

Літак міг впасти через різке зниження обертів двигуна, не долетівши до злітної смуги 200 метрів.

Життю трьох українців, постраждалих в авіакатастрофі у Польщі, нічого не загрожує
Фото: facebook.com/eprzspotters

Життю трьох українців, які перебували на борту легкомоторного літака Сessna, що зазнав аварії вчора, 9 червня, поблизу аеропорту "Ясенка" у Ряшеві (південний схід Польщі), нічого не загрожує. Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За словами генерального консула України в Любліні Василя Павлюка, депутата від Радикальної партії Юрія Чижмаря, який був на борту літака, виписали з лікарні.

"За останньою інформацією, депутат Чижмарь виписаний з госпіталю в Ряшеві, а ще одного чоловіка, що перебував з ним у літаку, перевели в госпіталь у населеному пункті Рудня Мала. Його життю не загрожує небезпека", - повідомив агентству в неділю, 10 червня, генконсул України в Любліні Василь Павлюк.

Проте Павлюк зазначив, що йому не вдалося поговорити ні з Чижмарем, ні з іншими учасникам авіаподії, оскільки, за словами лікарів у ряшівському госпіталі, українці не захотіли зустрічатися з представниками генконсульства України в Любліні.

За його словами, поліція ще хоче допитати всіх учасників авіаподії, після чого вони зможуть виїхати з Польщі.

Офіційний представник поліції Підкарпатського воєводства Марта Табаш-Ригель повідомила, що, за попередніми оцінками поліції, літак впав через різке зниження обертів двигуна, повітряне судно не долетіло до злітної смуги 200 метрів.

Вона підтвердила, що на борту Сessna були троє чоловіків у віці 44, 48 і 30 років. Табаш-Ригель зазначила, що вони отримали незначні травми та їхньому життю не загрожує небезпека.

Офіційний представник поліції також повідомила, що вчорашню аварію вивчає польська державна комісія з розслідування авіаподій.

Нагадаємо, вчора під час посадки в аеропорту "Ясенка" розбився невеликий літак, зареєстрований в Україні. За даними джерела LB.ua у Держприкордонслужбі, аварія літака RV-10 з реєстраційним номером UR-PMAV сталася під час перельоту зі Львова в Жешув.

В аварії постраждали народний депутат України Юрій Чижмарь з Радикальної партії, а також Володимир Васильєв і Данило Береговий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram