ГоловнаСуспільствоЖиття

Наступного року тарифи на воду для киян можуть підвищити ще на 50%

Розрахунковий тариф зміниться в середньому на 49,6% і становитиме 23,17 гривні.

Наступного року тарифи на воду для киян можуть підвищити ще на 50%
Фото: Макс Требухов

У 2019 році розрахунковий тариф на послуги з водопостачання і водовідведення, за підрахунками "Київводоканалу", зміниться в середньому на 49,6% і становитиме 23,17 гривні.

Про це повідомляють на сайті "Київводоканалу".

Відзначається, що розрахунок тарифів на 2019 рік виконано відповідно до вимог постанови Національної комісії, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг від 10.03.2016 №№ 302,303. "Перегляд обумовлений зростанням вартості електроенергії, паливно-мастильних матеріалів, розміру ренти, реагентів, а також зміною рівня амортизаційних відрахувань, ремонтів основних засобів", - зазначила директор Департаменту економіки і фінансів Ірина Кирилюк.

Гендиректор "Київводоканалу" Дмитро Новицький, своєю чергою, підкреслив: якщо тарифи будуть нижчими, можливі наслідки як технічного, так і фінансового характеру.

"Підприємство втратить можливість реагувати на аварійно-відновлювальні роботи і в повному обсязі виконувати їх. Також великою проблемою є відтік кваліфікованих кадрів, і без збільшення тарифу ми і надалі будемо їх втрачати", - сказав він.

При цьому Новицький зазначив, що розрахунок тарифів будуть виносити на розгляд НКРЕКП тільки після того, як розглянуть усі зауваження.

Зараз тариф для жителів багатоповерхових будинків на послуги з централізованого постачання холодної води і водовідведення становить 15,492 грн.

Нагадаємо, в червні минулого року в Україні набув чинності закон про питне водопостачання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram