ГоловнаСуспільствоПодії

Київ планує почати капремонт моста Метро у 2019 році

До моменту аварійності споруди залишилося ще кілька років.

Київ планує почати капремонт моста Метро у 2019 році
Фото: denkap.livejournal.com

Заступник голови Київської міськадміністрації Дмитро Давтян закликав киян не панікувати у зв'язку з інформацією про те, що міст Метро може впасти будь-якої миті.

Про це йдеться у фейсбуці Давтяна.

У 2015-2016 роках державний НДІ будівельних конструкцій обстежив міст і встановив, що до моменту аварійності ще 6 років (з часу проведення цього обстеження). Зараз споруді присвоєно статус обмежено робочої.

Після цього була розроблена проектно-кошторисна документація для капітального ремонту, вона зараз проходить експертизу. Її результати очікуються в серпні 2018 року.

Потім потрібно буде ще шість місяців на розробку документації, після чого можна починати капремонт.

"За планом, виконання капітального ремонту відбудеться наступного року. Термін будівництва - 2 роки", - заявив Давтян.

Нагадаємо, співавтор проекту моста Метро Георгій Росновський заявив, що міст мав простояти 100 років, але вже в 90-ті його стан почав викликати побоювання, "тому що обстеження показало, що там багато тріщин і арматура в поганому стані". Він вважає, що капремонт мосту не допоможе, а потрібна реконструкція.

Міст Метро - перший метроміст через Дніпро в Києві. Разом із Русанівським мостом з'єднує правобережну частину Києва з Русанівкою, Лівобережним масивом, Воскресенкою, Лісовим масивом, зоною відпочинку "Гідропарк". На правому березі Дніпра міст завершує станція "Дніпро" Київського метрополітену.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram