ГоловнаСуспільствоВійна

ДФС ремонтуватимуть у присутності місії ОБСЄ і рятувальників ДержНС

Бойовики не припиняють обстрілювати 15-км зону навколо станції.

ДФС ремонтуватимуть у присутності місії ОБСЄ і рятувальників ДержНС
Донецкая фильтровальная станция

У неділю, 20 травня, на Донецькій фільтрувальній станції проводяться ремонтні роботи, ремонт хлоропроводів буде проведено в присутності представників місії ОБСЄ і ДержНС. Про це повідомили в МінВОТ з посиланням на дані КП "Вода Донбасу".

"Проводяться ремонтні роботи на трансформаторах. Після відновлення електропостачання на Донецькій фільтрувальній станції буде проведено ремонт хлоропроводів, в присутності ОБСЄ і ДержНС", - йдеться в повідомленні.

За даними Авдіївської військово-цивільної адміністрації, ситуація з водою в Авдіївці контрольована, гострого дефіциту немає, жителі міста завчасно запаслися водою.

Раніше в штабі операції Об'єднаних сил заявили, що бойовики ОРДЛО дестабілізують ситуацію в 15-км зоні навколо ДФС поблизу Авдіївки.

"Близько 5:20 ранку противник зробив 20 пострілів з цьому району з РСЗВ "Град". Обстріл району ДФС противник здійснював незважаючи на встановлення в цьому районі чергового режиму тиші, рішення про яке було прийнято днем раніше", - повідомили в штабі.

Як зазначає українська сторона СЦКК, на території "Донецької фільтрувальної станції" зберігається понад 5,8 тонн рідкого хлору, використовуваного для очищення води.

"У разі пошкодження ємностей з цією потенційно небезпечною речовиною без води може залишитися майже 500 тис. місцевого населення по обидві сторони лінії зіткнення", - відзначили в СЦКК.

Нагадаємо, вчора в ЮНІСЕФ заявили, що через обстріл на ДФС пошкоджені труби з хлором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram