ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовика "Мамая" ліквідували, коли він брав участь у зйомках телеканалу "Росія"

Окупанти спровокували бій з українськими військовими "для картинки".

Бойовика "Мамая" ліквідували, коли він брав участь у зйомках телеканалу "Росія"
Олег Мамиев "Мамай"

Командира батальйону "П'ятнашка" бойовика Олега Мамієва під позивним "Мамай" ліквідував український військовий-доброволець під позивним "Кіпіш" під час зйомок телеканалу "Росія". Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці в Facebook.

"Особисто Мамієв повіз знімальну групу на передові позиції в районі селища Крута балка під Авдіївкою. Мамієв хотів красуватися. Він вів машину сам, не одягнув каску, і як потім з'ясувалося, одягнув на себе бронежилет без бронепластин, щоб було легко і зручно показувати себе мужнім телегероєм. Адже Мамієв знає, що кар'єру у окупантів найкраще роблять телегерої - "Моторола" та "Гіві" були продуктом пропаганди російського ТБ, їх вигадали російські пропагандисти. І таку ж славу, щоб замінити ліквідованих комбатів, хотів здобути і сам Мамієв", - написав журналіст.

За його словами, щоб показати нічний бій, бойовики спровокували перестрілку з українськими підрозділами в цьому районі.

"По позиціях найманців почала прилітати "відповідь". Мамієв якраз це і хотів показати Сладкову (журналіст телеканалу "Росія", - ред) - як українці його обстрілюють. Тому як тільки кілька гранат автоматичного гранатомета АГС-17 розірвалися в траншеї, Мамієв повів туди російських телевізійників. Поранений російський відеооператор Дмитро Видрін розповів, що Мамієв сказав: "Підемо, я покажу тобі що зробив АГС з окопами. Це були його останні слова. Вони пройшли три метри, і все". Поранений звукоінженер "Росії" Ігор Уклеїн сказав: "Залетіли гранати. Вони розірвалися на рівні голови, дісталося всім", - розповів Бутусов.

Він зазначив, що на відеозапису російського кореспондента чутно чотири постріли гранатомета.

"Щоб показати пропагандистам бій, навмисно повів знімальну групу в зону ураження українського гранатомета. Тобто туди, куди наш гранатометчик "Кіпіш" вже не раз потрапляв! Як чутно на відеозапису Сладкова, прозвучало чотири постріли гранатомета і "Кіпіш" достроково погасив іпотечний кредит Мамієва. Він отримав проникаючі поранення в голову, груди і живіт", - зазначив Бутусов.

Нагадаємо, польовий командир "ДНР" Олег "Мамай" Мамієв, який командував батальйоном бойовиків "П'ятнашка", був убитий 18 травня. Мамієв приїхав на Донбас з Осетії в 2014 році. Також воював у підрозділі бойовиків "Схід".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram