ГоловнаСуспільствоВійна

На ДФС через обстріл пошкоджені труби з хлором, - ЮНІСЕФ (оновлено)

Це створює ризик для життя працівників станції.

На ДФС через обстріл пошкоджені труби з хлором, - ЮНІСЕФ (оновлено)
Фото: voda.dn.ua

Донецька фільтрувальна станція (ДФС) знову зупинилася, оскільки були виявлені пошкодження труб з хлором в результаті обстрілу 17травня. Про це повідомляє Дитячий фонд ООН UNICEF в Твіттері.

"Донецька фільтраційна станція, що забезпечує водопостачання 345 тис. осіб на сході України, сьогодні зупинилася через обстріл. Труби з хлором були пошкоджені, створюючи ризик для життя працівників водопостачання. Ми закликаємо всі сторони уникати обстрілу водної інфраструктури. Вода це не мішень", - сказано в повідомленні.

Оновлення. Витоку хлору на Донецькій фільтрувальній станції не відбулося. Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб в Twitter.

"На ДФС тривають роботи з розмінування. Найближчим часом буде визначено дату проведення ремонтних робіт з відновлення пошкоджених напередодні в результаті обстрілів двох трансформаторів, щитової і хлоропроводів (витоку хлору немає)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 17 травня близько 21:40 у результаті обстрілу і пошкодження електрощитової в будівлі реагентного господарства робота Донецької фільтрувальної станції була припинена. Ремонтно-відновлювальні роботи провели 18 травня.

Відзначимо, ДФС постачає водою як окуповані, так і підконтрольні Україні райони Донбасу. Через постійні обстріли Донецька ОДА попросила ОБСЄ цілодобово охороняти станцію.

Особливо активно бойовики обстрілювали ДФС в квітні. 17 квітня автобус з працівниками станції потрапив під обстріл окупантів, в результаті чого п'ять робочих отримали поранення, персонал ДФС відмовився виходити на роботу. Через це без водопостачання опинилися кілька населених пунктів, в тому числі Авдіївка і частина Донецька. Після переговорів працівники станції погодилися вийти на роботу за умови, що персонал буде супроводжувати СММ ОБСЄ і Червоний хрест. Через два дні після того, як водопостачання відновили, бойовики знову обстріляли ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram