ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики пошкодили електрощитову на Донецькій фільтрувальній станції

До ремонту воду в Авдіївку подаватимуть по годинах.

Бойовики пошкодили електрощитову на Донецькій фільтрувальній станції

17 травня близько 21:40 у результаті обстрілу і пошкодження електрощитової в будівлі реагентного господарства призупинили роботу Донецької фільтрувальної станції. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

ДФС, яка розташована в "сірій зоні", забезпечує водою Авдіївку. Сьогодні воду подають самопливом. За необхідності населення забезпечуватимуть водою погодинно від резервуару Авдіївки.

Проведення ремонтно-відновлювальних робіт заплановане на 18 травня.

Нагадаємо, ДФС постачає водою і окуповані, і підконтрольні Україні райони Донбасу. Раніше Донецька ОДА попросила ОБСЄ цілодобово охороняти ДФС.

Особливо активно бойовики обстрілювали ДФС у квітні. 17 квітня автобус із працівниками станції потрапив під обстріл окупантів, у результаті чого п'ять працівників отримали поранення, персонал ДФС відмовився виходити на роботу. Через це без водопостачання залишилися кілька населених пунктів, у тому числі Авдіївка і частина Донецька. Після переговорів працівники станції погодилися вийти на роботу за умови, що персонал буде супроводжувати СММ ОБСЄ і Червоний Хрест. Через два дні після того, як водопостачання відновили, бойовики знову обстріляли ДФС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram