ГоловнаСуспільствоЖиття

Смертельна ДТП у Харкові: відео показало, що Зайцева їхала на червоне

Дронов почав рух на жовтий сигнал світлофора.

Смертельна ДТП у Харкові: відео показало, що Зайцева їхала на червоне
Фото: Нацполиция

Відеозаписи, які сьогодні вивчив суд у справі про смертельну ДТП в центрі Харкова, в результаті якої загинули шість чоловік, довели порушення правил дорожнього руху з боку обох водіїв: 20-річної Олени Зайцевої та 49-річного Геннадія Дронова.

Про це журналістам розповів прокурор Ігор Омельченко, повідомляє Укрінформ.

За його словами, обидва мали можливість побачити один одного і уникнути зіткнення.

"На першому відеозапису видно, що в момент зіткнення Зайцева виїжджає на перехрестя на червоний сигнал світлофора, а Дронов починає рух на жовтий", - зазначив прокурор.

Омельченко зазначив, що обом фігурантам запропонували встановити швидкість руху їх автомобілів експериментальним шляхом, проте вони відмовилися.

"За словами Дронова, Зайцева рухалася зі швидкістю 100-120 км на годину. Зайцева ж не змогла вказати швидкість автомобіля Дронова, але заявила, що сама рухалася зі швидкістю 80 км на годину", - додав прокурор.

За його словами, вивчення відеозаписів продовжиться на черговому засіданні суду 22 травня. Нагадаємо, що аварія на Сумщині сталася 18 жовтня минулого року. На думку слідства, на перехресті з провулком Мечникова автомобіль Volkswagen Touareg під управлінням Геннадія Дронова, рушивши на жовте, врізався в Lexus RX 200 під керуванням Олени Зайцевої, який намагався проскочити на червоне світло. В результаті "японця" відкинуло на тротуар, де перебувала група пішоходів. П'ятеро людей від отриманих травм загинули на місці, ще шість постраждали. Пізніше в лікарні померла ще одна з пацієнток.

Обидва водії проходять підозрюваними у цій справі

4 квітня Київський районний суд продовжив запобіжний захід учасникам резонансної ДТП в центрі Харкова Олені Зайцевій та Геннадію Дронову до 1 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram