ГоловнаСуспільствоОсвіта

Петро Порошенко: Дніпропетровщина – одна з лідерів у створенні нового освітнього простору

Навчальний заклад обладнали пандусами, встановили чотири підйомники.

Сьогодні президент Петро Порошенко і голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко відкрили масштабно реконструйовану Солонянську опорну школу №1 Дніпропетровської області.

«Наш перший пріоритет – це освіта, яка є інвестицією держави в майбутнє.  Дніпропетровщина – одна із лідерів у створенні нового освітнього простору. Мені дуже подобається особливий та креативний дизайн школи, барви, у які вона розфарбована. Всередині, впевнений, дітям також цікаво, вони хочуть сюди іти. Ця школа - приклад ефективного використання коштів місцевими громадами, що стало можливим завдяки децентралізації», – зазначив Петро Порошенко.  

Солонянська школа побудована 40 років тому. Завдяки першій в її історії реконструкції, тепер в ній сучасне обладнання та навчальні матеріали: лабораторії, мультимедійні дошки, планшети, мікроскопи та цифрова портативна метеостанція.

У школі створено всі умови для фізичного розвитку дітей. Оновлений спортивний зал – із сучасними роздягальнями та душовими. Підлога і стіни – із м’яким покриттям, яке дозволяє уникнути травм. На території школи побудовано два футбольних поля, волейбольний і баскетбольний майданчики, легкоатлетичні доріжки, воркаут-зону.

Територію облаштували сучасним освітленням, різнокольоровою тротуарною плиткою, дитячими ігровими майданчиками. У шкільному фруктовому саду встановили зручні лави.

Навчальний заклад облаштували пандусами, встановили чотири підйомники.

Також тут працює перший в Україні інклюзивно-ресурсний центр, ресурсна кімната, інтерактивна підлога, кімната лікувальної фізкультури. Понад 80 особливих дітей займаються з логопедом, дефектологом, психологом, корекційними педагогами.

«Для дітей Дніпропетровщини ми створюємо комфортний освітній простір. У Солонянській опорній школі навчаються понад 700 дітей. Після масштабної реконструкції учні та вчителі мають навчальний заклад, що і ззовні, і зсередини відповідає сучасним європейським стандартам», – зазначив голова ДніпроОДА Валентин Резніченко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram