ГоловнаСуспільствоВійна

Запасів води в Авдіївці вистачить на чотири дні

Червоний хрест планує підвезти до міста 18 тонн питної води.

Запасів води в Авдіївці вистачить на чотири дні
Фото: facebook.com/ato.news

Уранці 20 квітня в Авдіївку припинила надходити вода з зупиненої Донецької фільтрувальної станції. У місті є запас на чотири дні.

Про це йдеться в твіттері Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб.

"На ранок 20:04 припинилася подача води споживачам Авдіївки, яка надходила самопливом після зупинки ДФС. Передбачена подача води з місцевого резервуару, запасів якого вистачить на 4 дні", - йдеться в повідомленні.

За даними МінТОТ, незабаром Міжнародний комітет Червоного Хреста планує підвезти до міста 18 тонн питної води для населення.

Крім того, представники міжнародних організацій 20 квітня проведуть нараду з приводу супроводу співробітників Донецької фільтрувальної станції до місця роботи.

Водночас, як відзначили в МінТОТ, імовірність введення в Авдіївці надзвичайного стану місцевого значення поки що не розглядають.

Нагадаємо, з початку березня відбулося кілька обстрілів транспортних засобів ДФС. 17 квітня під обстріл потрапив автобус, який перевозив змінний персонал станції. Поранення отримали п'ятеро співробітників компанії, один із них був у важкому стані.

У зв'язку з цим 18 квітня КП "Вода Донбасу" прийняло рішення зупинити станцію.

Відтак припинено подачу питної води в Авдіївку, частково Донецьк і Ясинувату, в селище Бетманове (Червоний Партизан), села Крута Балка і Верхньоторецьке.

Донецька фільтрувальна станція включена в Мінські угоди як один із найважливіших об'єктів для життєзабезпечення населення регіону. Незважаючи на це, ДФС останні роки зазнавала неодноразових обстрілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram