ГоловнаСуспільствоПодії

У СІЗО Сімферополя з початку місяця загинуло четверо людей, - правозахисники

Інформація про ці події відсутня на сайтах окупаційної влади Криму.

У СІЗО Сімферополя з початку місяця загинуло четверо людей, - правозахисники
Фото: ФСИН

У квітні 2018 року, за даними Кримської правозахисної групи, в СІЗО-1 Сімферополя, контрольованого окупаційною владою РФ, неприродною смертю померли щонайменше чотири людини, двоє з них - кримські татари.

Про це йдеться на сайті КПГ.

6 квітня були знайдені повішеними 69-річний Сервер Білялов і 46-річний Олег Гончаров. За наявними відомостями, Білялов найближчим часом розраховував на припинення кримінального переслідування та звільнення від покарання.

12 квітня в штрафному ізоляторі знайшли повішеним 23-річного Дмитра Шиповніка. У карцері в'язень перебуває один під постійним наглядом, тому незрозуміло, як він міг повіситися.

13 квітня в т.зв. карантині з перерізаним горлом знайшли 39-річного Іслама Іскерова, якого доставили в СІЗО Сімферополя з Джанкоя. Його звинувачували у крадіжці за статтею, максимальне покарання за якою - два роки позбавлення волі. Правозахисники сумніваються, що це могло спонукати його на самогубство.

Дані про смерті підтвердили кілька незалежних один від одного джерел.

Інформація про ці події відсутня на офіційних сайтах Слідчого комітету РФ, прокуратури РФ, Федеральної служби виконання покарань РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram