ГоловнаСуспільствоПодії

Прокуратура почала розслідувати смертельну ДТП з українськими дітьми у Білорусі

Група поверталася з Польщі через Білорусь у Сумську область.

Прокуратура почала розслідувати смертельну ДТП з українськими дітьми у Білорусі
Фото: УГАИ УВД Бресткого облисполкома

Прокуратура Сумської області почала розслідувати дорожньо-транспортну пригоду у Білорусі, що спричинила загибель однієї дитини і травмування ще шести дітей із української команди з футболу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області.

"За результатами отриманої інформації від органів влади щодо організації поїздки 26 дітей за кордон прокуратурою Сумської області розпочато кримінальне провадження. Відомості за цим фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14 травня за 2 ч. ст. 137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей, що спричинило смерть неповнолітнього і тяжкі наслідки) Кримінального кодексу", - йдеться у повідомленні.

Встановлено, що група дітей поверталася з Польщі через Білорусь у Сумську область. Близько 7:00 13 травня на 54 км автодороги Р-98 "Кам'янець-Шерешево-Свіслоч", поблизу с. Мартинюки, сталася ДТП, в результаті якої загинув хлопчик 2005 року народження з міста Суми. Ще 6 дітей отримали травми різного ступеня тяжкості.

Досудове розслідування здійснює слідче управління Головного управління Національної поліції у Сумській області під процесуальним керівництвом прокуратури Сумської області.

Наразі проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.

У прокуратурі зазначають, що у разі доведення провини винним загрожує обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Раніше повідомлялося, що стан дітей, які постраждали в ДТП у Білорусі, не дає можливості перевезти їх в Україну. Двоє дітей у дуже важкому стані, троє дітей - у важкому, одна дитина - у стані середньої тяжкості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram