ГоловнаСуспільствоПодії

Кулеба розповів про стан дітей, які потрапили в ДТП у Білорусі

Лікарі забороняють їм будь-яке транспортування.

Кулеба розповів про стан дітей, які потрапили в ДТП у Білорусі
Фото: УГАИ УВД Бресткого облисполкома

Стан дітей, які постраждали в ДТП у Білорусі, не дає можливості перевезти їх в Україну. Про це розповів уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, передає 112 Україна.

"Ситуація дуже складна. Двоє дітей у дуже важкому стані, троє дітей - у важкому, одна дитина - в стані середньої тяжкості. Але всім цим дітям лікарі наразі забороняють будь-яке транспортування. Троє дітей перебувають у Брестській обласній лікарні у важкому стані. Одна дитина стала вже транспортабельною, її прооперували в районній лікарні, Кам'янецькій; її вже транспортовано також у Брестську обласну лікарню", - розповів він.

Кулеба прогнозує, що у найближчі два-три тижні їх навряд чи можна буде транспортувати.

Також він розповів, що зараз у Білорусь прямують директор департаменту охорони здоров'я і дитячий лікар, щоб надати всю необхідну допомогу.

"Я сьогодні спілкувався з губернатором Сумської області, нині прямують два автомобілі, один з яких - реанімобіль - забере дитину, яка, на жаль, загинула. І також їдуть керівник апарату, директор департаменту охорони здоров'я і дитячий лікар, саме із Сумської області. Їдуть туди, щоб надати всю відповідну допомогу", - зазначив Кулеба.

За його словами, майже всі батьки постраждалих дітей перебувають зараз у Білорусі. Батьки загиблого хлопчика їдуть разом з групою, щоб забрати тіло.

Крім того, за даними Кулеби, затримали водія машини. Він перебуває під вартою, з'ясовується питання щодо належного оформлення документів на цей автомобіль - чи була ліцензія. Є сумніви, що цей транспортний засіб було оформлено для перевезення пасажирів.

Нагадаємо, діти з української команди з футболу потрапили в аварію у Кам'янецькому районі в Білорусі, в результаті якої одна дитина загинула і шестеро дітей з тяжкими травмами потрапили до лікарні.

Президент Петро Порошенко доручив Міністерству закордонних справ України вжити заходів щодо надання допомоги потерпілим в ДТП у Білорусі українцям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram