ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат Панова гадає, що ФСБ підкинула українцеві заборонені предмети

У справі Панова з'явився невідомий раніше епізод з оглядом автомобіля

Адвокат Панова гадає, що ФСБ підкинула українцеві заборонені предмети
Евгений Панов
Фото: investigator.org.ua

У підконтрольному РФ Верховному суді Криму на засіданні у справі "українського диверсанта" Євгена Панова допитали співробітника прикордонної служби Росії, який розповів про огляд машини Панова на адмінкордоні з півостровом. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Адвокат українця Дмитро Дінзе зазначає, що раніше цього епізоду в матеріалах справи не було, а ФСБ завжди наполягала на тому, що машину Панова доправили їм опечатаною.

"Прикордонник розповів, що на пункті пропуску на Панова було орієнтування, його затримали і відвели до співробітників ФСБ. Машину відбуксирували на штраф-майданчик, і співробітники прикордонної та митної служб оглянули її. Важливо, що в матеріалах справи цього немає. Співробітники ФСБ завжди наполягали, що машину Панова не оглядали, вона була опечатана і доставлена у ФСБ. І тільки там протягом огляду під протокол у ній виявили заборонені предмети", - пояснив Дінзе.

Адвокат припускає, що співробітники ФСБ мали можливість підкинути заборонені предмети в автомобіль Панова. "Це говорить про те, що в машину могли підкинути заборонені предмети (каністру з детонаторами) і згодом "виявити" їх", - підсумував він.

Захист заявить клопотання про витребування матеріалів огляду автомобіля Панова у прикордонної служби або про виклик до суду співробітників, які проводили огляд. "Слідчий цих обставин не встановлював, а ми повинні з'ясувати, чи був насправді цей епізод з оглядом машини і виявленням предметів, які закидають як провину моєму підзахисному", - сказав адвокат Панова.

Раніше у справі "диверсанта" Панова допитали нібито полковника ГУР Міноборони України.

Нагадаємо, 16 лютого 2018 року українця Захтея засудили в Криму до шести з половиною років позбавлення волі, а 17 квітня 2018 року суд у закритому режимі ухвалив залишити Євгена Панова в ізоляторі до 26 вересня.

10 серпня 2016 року ФСБ РФ заявила про нібито запобігання двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з-поміж бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час сутички військовослужбовця ЗС РФ. Також у ФСБ заявили, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР, а також повідомили про затримання громадян України і РФ, які "сприяли в підготовці терактів", у т.ч. жителя Енергодара Запорізької області Євгена Панова, якого назвали "співробітником ГУР МО України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram