ГоловнаСуспільствоПодії

П'яний священик УГКЦ в Івано-Франківську влаштував гонки з поліцією

Його пасажирка потрапила до лікарні після аварії.

П'яний священик УГКЦ в Івано-Франківську влаштував гонки з поліцією
Фото: kurs.if.ua

У четвер, 19 квітня, священик Української греко-католицької церкви, перебуваючи п'яним за кермом Skoda Octavia, намагався втекти від патрульної поліції Івано-Франківська і потрапив у ДТП.

Про це пише місцеве видання "Курс".

Водій порушив правила дорожнього руху на перехресті вулиць Грушевського і Василіянок і відмовився виконати вимогу поліцейських про зупинку автомобіля. Почалася погоня, яка завершилася на виїзді з міста, де священик потрапив в аварію з вантажівкою.

Його 35-річна пасажирка отримала черепно-мозкову травму, її госпіталізували.

Водій пройшов огляд на стан сп'яніння в медичному закладі, де зафіксували 1,19 проміле алкоголю у його крові.

Священик Сергій Бусел служить у церкві Введення в храм Пресвятої Богородиці в селі Пійло Калуського району.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року Івано-Франківську на вулиці Івана Павла II "Мерседес" Е-класу в'їхав у мікроавтобус "Фольксваген Каравелла". Винуватець ДТП спробував утекти від патрульних, але його наздогнали за 300 м від місця аварії. За кермом "Мерседеса" був п'яний священик Андрій Дмитрук. За три місяці отець з'явився в суд тільки раз і заявив судді, що приймав серцеві краплі, коли скоїв ДТП.

Городенківський районний суд визнав його винним у скоєнні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП. Однак фактичної відповідальності за порушення священикові вдалося уникнути. Суд постановив на підставі ст. 38 КпАП справу про адміністративне правопорушення стосовно Дмитрука закрити в зв'язку із закінченням термінів накладення адміністративного стягнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram