ГоловнаСуспільствоВійна

З початку доби на Донбасі поранено трьох військових

Бойовики 18 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції.

З початку доби на Донбасі поранено трьох військових
Фото: Макс Левин

Троє українських військовослужбовців отримали поранення протягом антитерористичної операції на Донбасі з початку доби.

За інформацією прес-центру штабу АТО, постраждалі військові оперативно доправлені в лікувальні установи, їм надана необхідна медична допомога.

У вечірньому зведенні повідомляють, що станом на 18:00 понеділка бойовики 18 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції. При цьому вкотре застосували озброєння, яке заборонено "мінськими угодами", зазначили у штабі.

Зокрема, на Донецькому напрямку із забороненої 122-міліметрової артилерії бойовики обстріляли позиції ЗСУ в районі Широкиного і Лебединського, а зі 120-міліметрових мінометів - біля Водяного. Також по захисниках Лебединського агресор відкривав вогонь з 82-міліметрових мінометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Захисників Широкино, Талаківки, Кам'янки, Опитного і Водяного обстріляв з гранатометів різних систем.

"Крім того, великокаліберні кулемети окупанти застосували в районі Піщевика, а стрілецьку зброю - по захисниках Пісків і шахти "Бутівка", - вказано в повідомленні.

На Луганському напрямку з гранатометів і великокаліберних кулеметів вогонь вівся по укріпленнях під Луганським. Також під обстріл з гранатометів потрапили українські опорні пункти біля Світлодарська і Катеринівки.

Раніше повідомляли, що в неділю, 8 квітня, бойовики "ДНР" і "ЛНР" 35 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України, в результаті обстрілу поранено п'ятьох українських військовослужбовців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram