ГоловнаСуспільствоЖиття

Оператора телефонного зв'язку в Одесі викрили у співпраці з ФСБ Росії

Через незаконний канал зв'язку бойовики "ЛНР" вільно спілкувалися між собою і російськими кураторами.

Оператора телефонного зв'язку в Одесі викрили у співпраці з ФСБ Росії
Фото: ssu.gov.ua

Правоохоронці Одеси викрили міжнародного оператора телефонного зв'язку у співпраці з російськими спецслужбами.

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки.

Встановлено, що власник компанії, громадянин РФ, дав вказівку працівникам маршрутизувати трафік з тимчасово окупованих територій Луганської області в мережі російських операторів. Для цього було задіяно спеціальний програмно-апаратний телекомунікаційний комплекс.

"Через цей незаконний канал зв'язку бойовики "ЛНР" вільно спілкувалися між собою і російськими кураторами. Спецслужби РФ отримали контроль над персональними даними та телефонними розмовами українських громадян і організацій, які користувалися «послугами» цього оператора", - наголошено в повідомленні.

Під час обшуків в офісі та технічних приміщеннях оператора, а також за місцем проживання власника виявили спеціальне телекомунікаційне обладнання вартістю понад 0,5 млн гривень, яке використовувалося для незаконної маршрутизації трафіку. Правоохоронці також вилучили листування і документи, що підтверджують надання послуг телефонного зв'язку представникам терористичної організації "ЛНР" і співпрацю з ФСБ Росії.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу громадянину РФ оголошено про підозру у сприянні діяльності терористичної організації. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, раніше СБУ виявила підозрюваних у причетності до антиукраїнської діяльності в 5 областях і Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram