ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві почали ямковий ремонт доріг

У холодну пору року для цього використовують литі асфальтобетонні суміші.

У Києві почали ямковий ремонт доріг
ямочный ремонт
Фото: facebook.com/kievtransport

З 14 березня в цілодобовому режимі в усіх районах Києва працівники "Київавтодору" проводять роботи з ямкового ремонту аварійно небезпечних смуг доріг за допомогою литого і холодного асфальту.

Про це повідомляє прес-служба Департаменту транспортної інфраструктури КМДА у Фейсбуці.

Литий асфальт - це суміш бітуму і мінерального порошку, розігріта до температури 200-250 градусів. Зазначають, що цю суміш можна вкладати навіть за вологої й холодної погоди - зайва волога просто випаровується.

"Литий асфальт - один з кращих матеріалів для висококласного дорожнього покриття, розрахованого на великі навантаження. Сьогодні цей вид асфальту широко використовують для ремонту доріг у Франції, Німеччині, Швейцарії. Його можна застосовувати при температурі до -20°C. Він не чутливий ні до циклів замерзання-танення, ні до сезонних рухів ґрунту - адже він гнучкий і монолітний. Цю суміш можна укладати навіть вологої і холодної пори - зайва волога просто випаровується киплячою сумішшю", - розповів директор Департаменту КМДА Сергій Симонов.

Фото: facebook.com/kievtransport

За його словами, для роботи в холодну пору року використовують литі асфальтобетонні суміші, рециклери і холодний асфальтобетон. А вже за сприятливих погодних умов дорожники почнуть роботи поточного та капітального ремонту вулично-дорожньої мережі столиці.

Фото: facebook.com/kievtransport

Фото: facebook.com/kievtransport

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести перевірку якості доріг, відремонтованих 2017 року. За його словами, всі виправлення будуть здійснюватися за рахунок несумлінних підрядників.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявив, що підрядники дають 5 років гарантії на відремонтовані дороги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram