ГоловнаСуспільствоПодії

Банду розбійників з Покровська посадили на 8-12 років

Члени ОЗУ вступили в "ДНР", а тоді повернулися в рідне місто.

Банду розбійників з Покровська посадили на 8-12 років
Фото: runews.su

П'ятеро членів організованого злочинного угруповання, які скоювали розбійні напади та катували людей в липні-грудні 2014 року в Покровську (колишній Красноармійськ), проведуть за ґратами від 8 до 12 років.

Як повідомляє прокуратура Донецької області, таке рішення виніс Красноармійський міськрайонний суд.

У травні 2014 року двоє жителів Покровська в Донецьку вступили до лав терористичної організації "ДНР" і, повернувшись до рідного міста, маючи при собі зброю і боєприпаси, організували злочинну групу, до складу якої увійшли семеро жителів Покровська і району віком від 28 до 42 років.

Протягом липня-грудня 2014 року члени банди, одягнені в камуфляжну форму, маски і озброєні автоматичною вогнепальною зброєю, здійснили 12 розбійних нападів на підприємства та громадян у Красноармійському та Добропільському районах і заволоділи особистим майном і грошовими коштами потерпілих на суму майже 200 тис грн.

У будинки і на підприємства зловмисники вривалися, розбиваючи вікна. Погрожуючи зброєю, вони зв'язували потерпілих і, застосовуючи тортури: ріжучи їм руки і вуха, - вимагали віддати гроші.

У осіб, причетних до розбійних нападів, вилучили автомат АК-74, пістолет ПМ, гранати, велику кількість патронів, камуфляжну форму.

Суд підтримав позицію прокурора і засудив організатора банди до 12 років позбавлення волі, одного з учасників - до 10 років позбавлення волі, ще троє членів ОЗУ проведуть за ґратами наступні вісім років свого життя.

Проти одного з учасників злочинної групи матеріали виділено в окреме кримінальне провадження у зв'язку з тим, що він перебуває в розшуку; щодо сьомого учасника суд постановив застосувати заходи примусового медичного характеру на підставі результатів проведеної судово-психіатричної експертизи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram