ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ видворила у Польщу студента тернопільського вишу, який спалив герб України в каміні ресторану

Хлопцеві на три роки заборонено в'їзд в Україну.

СБУ видворила у Польщу студента тернопільського вишу, який спалив герб України в каміні ресторану
Фото: facebook.com/SSU.Ternopil

Служба безпеки України ухвалила рішення про примусове повернення в Польщу студента тернопільського вишу, який публічно спалив у каміні ресторану зображення державного герба України.

Про це повідомила прес-служба обласного управління СБУ у Фейсбуці.

"За вчинення хуліганських дій, які відкрито принижували національну честь та гідність українців, а також могли призвести до розпалювання національної ненависті, співробітники СБУ ухвалили рішення про примусове повернення з України громадянина Республіки Польща, який навчався в одному з вищих навчальних закладів Тернополя", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що через відсутність в діях іноземця складу злочину і одночасну невідповідність його подальшого перебування в Україні інтересам гарантування безпеки, 12 березня правопорушника примусово повернули на територію Польщі.

Також йому на три роки заборонено в'їзд в Україну.

"Співробітники СБУ висловлюють подяку адміністрації закладу та керівництву вишу, завдяки принциповості та патріотичної позиції яких вдалося оперативно розслідувати обставини інциденту", - зазначається в повідомленні.

Нагадаємо, в січні суд Польщі оштрафував трьох молодих людей, які у вересні минулого року на площі у місті Свідніца осквернили прапор України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram