ГоловнаСуспільствоПодії

На Десятинці кияни зібралися з вимогою знести каплицю Московського патріархату (оновлено)

На акції присутні понад 200 осіб.

На Десятинці кияни зібралися з вимогою знести каплицю Московського патріархату (оновлено)
Фото: Сергей Нужненко

На території Національного музею історії України в Києві проходить акція з вимогою знести капличку УПЦ МП, яку звели біля фундаменту Десятинної церкви. Як повідомляє кореспондент Української правди з місця події, на акції присутні понад 200 осіб.

Зокрема, це - представники націоналістичної організації "СІЧ" і кияни, які виступають проти існування храму УПЦ МП на території Десятинки. Учасники акції час від часу скандують "Геть ФСБ", "Геть злочинців!", "Геть московського попа!".

Також на місці присутні люди, які прийшли в храм УПЦ МП на суботню літургію, вони стоять поруч з каплицею і тримають у руках ікони.

Для запобігання зіткнень біля каплиці територію патрулюють поліцейські, на прилеглих вулицях чергують шість автобусів з Нацгвардією.

Оновлено. Під час акції проти храму УПЦ МП поліція затримала і відпустила чоловіка, підозрюючи, що він має зі собою димову шашку, яку може застосувати. Про це повідомляє кореспондент УП з місця події. Згодом, з'ясувавши, що у затриманого - не димова шашка, а тубус із документами, правоохоронці відпустили чоловіка.

Зазначимо, ця капличка УПЦ МП з'явилася на цьому місці за правлінні Віктора Януковича у 2011 році.

Минулого тижня Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб для Олексія Шемотюка і Олександра Горбаня, яких підозрюють у спробі підпалити Десятинний монастир УПЦ Московського патріархату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram