ГоловнаСуспільствоВійна

Колишній бойовик угруповання "Призрак" отримав 10 років в'язниці

За матеріалами СБУ засуджено диверсантів, бойовиків "ЛНР" і їхніх спільників.

Колишній бойовик угруповання "Призрак" отримав 10 років в'язниці
Фото: ssu.gov.ua

У Луганській області суди засудили до різних термінів ув'язнення двох бойовиків, інформатора, а також двох диверсантів, які планували теракти в Лисичанську.

Про це повідомляють на сайті Служби безпеки.

Зазначають, що до 10 років позбавлення волі засуджено раніше тричі судимого представника терористичного угруповання "Призрак". Оперативники спецслужби затримали його в Рубіжному, де він переховувався після завершення "бойової кар'єри".

До п'яти років ув'язнення засуджено жителя окупованої Голубівки, якого у складі так званого "другого армійського корпусу ЛНР" залучали до чергування на незаконних блокпостах бойовиків. Його затримали під час спроби збройного проникнення на територію, підконтрольну Україні.

До трьох років і трьох місяців позбавлення волі також засуджено інформатора бойовиків - жителя Первомайська. У справах бізнесу чоловік регулярно перетинав лінію розмежування, збирав відомості про дислокацію і переміщення підрозділів сил антитерористичної операції. Отриману інформацію він передавав представникам так званого "МДБ ЛНР".

За скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи участь у ній), до двох років в'язниці з конфіскацією майна засуджено двох диверсантів, які планували здійснити теракти в Лисичанську.

Фото: ssu.gov.ua

Зазначені судові рішення набули чинності.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала бізнесмена з Донецька, який постачав військове спорядження "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram