ГоловнаСуспільствоПодії

Мешканку Дніпра, яка напала з молотком на бійця АТО в опері, затримано втретє

Звинувачення проситиме про її арешт.

Мешканку Дніпра, яка напала з молотком на бійця АТО в опері, затримано втретє
Фото: Сайт "Миротворец"

У четвер, 11 січня, в Дніпрі втретє затримали місцеву жительку Марину Меньшикову, яка в жовтні 2016 року вдарила молотком бійця АТО в оперному театрі.

Про це повідомила поліція Дніпропетровської області.

Меньшикова - активна учасниця дніпровських "антимайданів". Вона також збирала гроші для проросійських бойовиків і була внесена в базу даних сайту "Миротворець" як сепаратистка.

У жовтні 2016 року вона напала з молотком на ветерана АТО в оперному театрі. Після суспільного резонансу і відкритої кримінальної справи жінка деякий час переховувалася на території РФ й анексованого Криму.

У лютому 2017 року Меньшикова прибула до Криму з Краснодарського краю РФ до своїх родичів. Але як виявилося, ще в листопаді 2016 року в неї добіг термін перебування на території РФ, яка вважає півострів своєю територією. Тоді ж російський суд в окупованому Криму прийняв рішення про депортацію Меньшикової і заборонив їй в'їзд у РФ на п'ять років.

У липні 2017 року Меньшикову затримали в Дніпрі вперше, але незабаром вона знову опинилася в Криму, де наприкінці вересня її визнали винуватою в порушенні міграційного законодавства і знову депортували.

У жовтні 2017 року Меньшикову затримали вдруге, обравши запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Вона його порушила відразу після засідання суду.

На початку 2018 року поліцейські дізналися, що Меньшикова знову повернулася в Дніпро, і пішли до неї додому. Двері були замкнені. "Звернулися до суду, отримали санкціонований обшук. Сьогодні разом зі співробітниками ДСНС цей обшук проведено. Вона відмовилася відчинити двері, тому двері ми силою відімкнули, після цього зайшли у квартиру. Вона замкнулася в іншій кімнаті, і її ми відімкнули, затримали жінку і доставили у відділення поліції", - розповіла речниця поліції Анна Старчевська.

Проти Меньшикової було відкрито кримінальне провадження за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу. Тепер його збираються перекваліфікувати на тяжчу статтю 296 (хуліганство) і відправити в СІЗО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram