ГоловнаСуспільствоВійна

Ключовим фігурантом справи MH17 названо російського генерала Ткачова

Це головний інспектор Центрального військового округу Росії.

Російське видання The Insider і спільнота розслідувачів Bellingcat заявили, що їм вдалося ідентифікувати ключового фігуранта справи про збитий малайзійський "Боїнг" MH17.

Ним виявився російський генерал-полковник Микола Федорович Ткачов, головний інспектор Центрального військового округу Росії.

Фото: theins.ru

28 вересня 2016 року Спільна слідча група (ССД), яка розслідує авіакатастрофу, попросила допомогти в упізнанні людей, які можуть бути причетними до справи. Один з них мав позивний "Дельфін", а в перехоплених телефонних розмовах до нього зверталися "Микола Федорович".

Бойовик Ігор Гіркін (Стрєлков) заявив, що "Дельфін" був відставним російським генералом, а у відкритому доступі розслідувачам вдалося знайти інформацію тільки про одного генерала на ім'я Микола Федорович - про Ткачова.

Аби довести, що це одна й та сама людина, було проведено порівняння голосу "Дельфіна" і Ткачова. Національний центр медіа-криміналістики Університету Колорадо в Денвері заявив, що ймовірність того, що це одна особа, у 428 разів вища від того, що "Дельфін" - інша людина. До схожого висновку прийшли і в Литовському центрі судової експертизи, де порівнювали ще й мовлення.

Сам Ткачов заявив, що з 2012 року після повернення із Сирії, де він працював головним військовим радником, з Єкатеринбурга нікуди не виїжджав, а влітку 2014 року в Україні не був.

Слідча група не уточнює, яку саме роль зіграв "Дельфін" у катастрофі MH17, але зараховує його до ключових фігурантів цієї справи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram