ГоловнаСуспільствоВійна

Небойові втрати української армії в 2017 році зменшилися в 5 разів, - Полторак

"Цього року в нас 90 таких випадків".

Небойові втрати української армії в 2017 році зменшилися в 5 разів, - Полторак
Фото: EPA/UPG

Міністр оборони Степан Полторак констатує зменшення небойових втрат у Збройних силах України вп'ятеро.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" і телеканалу "1+1".

"Проблема небойових втрат існує і у всіх арміях світу, і у нас. Якщо порівняти з попередніми роками, то кількість таких втрат зменшилася в 5 разів. Цього року в нас 90 таких випадків. І це прогресивна динаміка. Хоча ще не все зроблено і командирами на місцях, і фахівцями з відбору особового складу", - сказав Полторак.

Він також пояснив, що цей показник залежить від багатьох факторів.

"По-різному, залежно від активності бойових дій, залежно від того особового складу, який проходив службу. До речі, після того, як ми перейшли на контрактну армію, практично ця кількість щорічно зменшується", - зазначив Полторак.

На запитання, кому легше справлятися з важкою психологічною ситуацією - тим, хто пройшов бої 2014 року і не пройшов реабілітацію, чи новим людям, він відповів: "На війні важко всім. І тим, хто має досвід 2014-2015 років, і тим, хто прийшов за контрактом, пройшов певний рівень підготовки, і зараз у строю. Важко всім однаково і всім їм однаково потрібна реабілітація. Особливо психологічна, бо фізичну ми навчилися надавати - якісно лікувати, оперувати, відправляти за кордон тощо".

"З приводу реабілітації військових у нас є ціла програма, ми відкриваємо психологічні центри різного типу. Я прихильник того, щоб реабілітацію військові проходили разом із сім'ями, тому що дуже часто від перевантаження, яке отримує військовий, страждає і сім'я", - додав міністр оборони.

Нагадаємо, наприкінці жовтня головний військовий прокурор Анатолій Матіос озвучив кількість небойових втрат ЗСУ з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram