ГоловнаСуспільствоЖиття

Держспоживслужба зобов'язала кав'ярню в Києві прибрати мурал з колумбійським наркоторговцем Ескобаром

У службі дійшли висновку, що зображення порушує закон про рекламу.

Держспоживслужба зобов'язала кав'ярню в Києві прибрати мурал з колумбійським наркоторговцем Ескобаром
Фото: ukranews.com

Держслужба з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів зобов'язала кав'ярню PABLO EspressoBar у Києві ліквідувати мурал із зображенням колумбійського наркоторговця Пабло Ескобара з фасаду будівлі на вулиці Михайла Бойчука (Кіквідзе), 16.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення повноважень із самоврядування Олексій Резніков у Фейсбуці.

"Отримав відповідь від Держспоживслужби Києва. 9 листопада виявили повідомлення в соціальній мережі Фейсбук про можливу провокаційну рекламу, а саме - зображення Пабло Ескобара на фасаді громадського закладу. У рамках Закону України «Про рекламу» працівниками Головного управління було здійснено виїзд до закладу ресторанного господарства Pablo EspressoBar", - написав він.

У Держспоживслужбі дійшли висновку, що зміст цієї реклами порушує положення Закону "Про рекламу", а саме ст. 8 ("У рекламі забороняється розміщувати зображення фізичної особи чи використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи") і ч. 3 ст. 7 ("Реклама не повинна містити інформації або зображень, які порушують етичні, гуманістичні, моральні норми, нехтують правилами пристойності").

Закладу дали три дні, щоб усунути мурал.

"У разі невиконання припису Держспоживслужба вживе заходів відповідного реагування", - наголошують у повідомленні.

Пабло Ескобар - один з найуспішніших наркобаронів в історії людства. Він очолював Медельїнський картель, який у 1980-х і на початку 1990-х років постачав у США 80% кокаїну. 1993 року у віці 44 років його вбив снайпер під час спроби втечі з оточеного бійцями спецпідрозділів сховку.

Нагадаємо, раніше Держспоживслужба оштрафувала комбінат будматеріалів за рекламу бетону із зображенням оголеної дівчини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram