ГоловнаСуспільствоЖиття

Умеров: Якщо тему Криму постійно порушувати, ми його повернемо

"Після звільнення окремих людей обов'язково станеться деокупація".

Умеров: Якщо тему Криму постійно порушувати, ми його повернемо
Ильми Умеров
Фото: Сергей Нужненко

Звільнений із російського полону заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умеров переконаний: якщо тему анексії Криму постійно порушувати в ЗМІ і на різних майданчиках, Україна зможе його повернути.

Про це він заявив на прес-конференції в аеропорту "Бориспіль", повідомляє "Укрінформ".

"Якщо тема Криму не зникатиме зі сторінок ЗМІ, процес буде продовжуватися. Після звільнення окремих людей обов'язково станеться деокупація Криму і відновлення територіальної цілісності України, адже це наше завдання", - сказав Умеров.

Він наголосив, що саме заради цього триває зараз вся боротьба кримських татар.

"Нам ще належить прийняти закон про статус (Криму, - ред.) і зміни до Конституції та деяких інших питань, будемо це робити в складі нашої рідної країни", - зазначив Умеров.

Нагадаємо, російська окупаційна влада видала заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова Туреччині завдяки домовленостям, досягнутим за підсумками візиту президента Реджепа Ердогана в Україну.

Умерова звинувачували в закликах до сепаратизму за слова про те, що Крим повинен бути українським. За версією слідства, в березні 2016 року Умеров виступив в ефірі телеканалу ATR. Потім його запис опублікували в інтернеті, після чого він став підозрюваним за частиною 2 статті 280.1 КК РФ (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації). Його засудили до двох років колонії-поселення за ч. 2 ст. 280.1 КК РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram