ГоловнаСуспільствоПодії

У Малині померла 17-річна дівчина після побиття за борг 500 грн

Неповнолітня пролежала на вулиці непритомною всю ніч.

У Малині померла 17-річна дівчина після побиття за борг 500 грн

У місті Малин Житомирської області компанія з двох хлопців і двох дівчат 18 жовтня побила 17-річну дівчину, яка заборгувала їм 500 гривень. У вівторок, 24 жовтня, потерпіла померла.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Увечері 17 жовтня до будинку, де дівчина жила з матір'ю, зайшли дві жінки і чоловік. Їхня розмова з потерпілою обернулася з'ясуванням стосунків і нанесенням неповнолітній ударів. Дівчина, рятуючись від побоїв, втекла з дому.

Трохи пізніше неповнолітня знову зустрілася зі своїми кривдниками і навіть ніби помирилася. Принаймні, за їхніми словами, близько першої ночі 18 жовтня вони разом розпивали спиртне. Однак конфлікт після вживання алкоголю тільки посилився - і дівчину знову почали бити, вимагаючи повернути борг. Коли потерпіла знепритомніла, кривдники залишили її просто на вулиці.

Вранці, близько 6:30, її там знайшли перехожі. На момент госпіталізації в дівчини діагностували закриту черепно-мозкову травму, набряк головного мозку та загальне переохолодження тіла. Лікарі провели хірургічне втручання, проте врятувати життя 17-річній не вдалося.

Усіх учасників інциденту встановлено, вони місцеві жителі віком від 21 до 24 років.

Справу розслідують за частиною 2 ст. 121 Кримінального кодексу України - умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого. Також зазначеним особам оголошено про підозру за ст. 135 (Залишення в небезпеці) КК. Такі дії карають позбавленням волі на строк до 10 років.

Одного з учасників побиття заарештовано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram