ГоловнаСуспільствоПодії

Балкер Conquistador урізався в причал в Одеській області (оновлено)

Компенсувати збитки буде капітан або судновласник. 

Балкер Conquistador урізався в причал в Одеській області (оновлено)
Фото: dumskaya.net

В Одеській області  балкер Conquistador завдовжки 300 м під прапором Мальти врізався в причал №8 морського порту "Южний".

Цю інформацію підтвердили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі підприємства.

Інших подробиць у порту не повідомили. Тим часом джерело поінформувало, що причал постраждав незначно, на працездатність причалу і плавучість судна зіткнення не вплинуло.

Жертв і постраждалих унаслідок аварії немає.

Зараз на місці працює комісія Адміністрації морських портів України, яка визначить розмір збитку. Компенсувати його буде капітан судна або судновласник. 

Фото: dumskaya.net

Оновлення. Вартість ремонтних робіт на причалі №8 морського торгового порту "Южний", за попередніми даними, становитиме близько 50 тис. доларів. Про це повідомляється на сайті Адміністрації морських портів.

"11 жовтня в морському порту "Южний" під час постановки судно зачепило причал №8. У результаті були пошкоджені облицювальні плити причалу, незначно зміщена швартова тумба і вигнуті анкерні тяги... До середи наступного тижня буде складено остаточний кошторис усіх робіт, необхідних для усунення пошкоджень. За попередніми даними, вартість аварійних ремонтних робіт становитиме близько 50 тис. доларів США і займе приблизно 2,5 місяця", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що причал не виведено з експлуатації, тому розвантажувальні роботи тривають за графіком. 

Нагадаємо, у травні колишній начальник порту Ялти був оголошений у розшук за захоплення судна в 2014 році.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram