ГоловнаСуспільствоПодії

У митників, які дозволяли ввозити машини на єврономерах, вилучили $200 тисяч

За два місяці через пункт пропуску в Чернівецькій області ввезли 800 машин за таксою $200 за одиницю.

У Чернівецькій області посадовці міжнародного автомобільного пункту пропуску дозволяли за хабарі ввозити в Україну автомобілі з іноземною реєстрацією. Під час обшуків у митників вилучили понад 200 тисяч доларів, затримано п'ятьох осіб.

"Правоохоронці встановили, що посадові особи митного пункту пропуску організували злочинну схему, за якою громадяни-нерезиденти безперешкодно ввозили автомобілі з іноземною реєстрацією. Крім того, всі транспортні засоби були оформлені на підставних осіб. За таку послугу митники отримували по 200 доларів за один автомобіль", - повідомляють на сайті Нацполіції.

Задокументовано отримання зловмисниками 25 тис. гривень неправомірної вигоди. У схемі були задіяні начальник одного зі структурних підрозділів міжнародного автомобільного пункту пропуску, інспектори і посередники. За такою схемою тільки впродовж двох місяців було ввезено понад 800 автомобілів.

6 вересня правоохоронці із залученням спецназу КОРД провели 14 обшуків. На цей момент затримано п'ятьох осіб, серед яких керівник структурного підрозділу і два інспектори митного пункту пропуску. На митниці правоохоронці виявили понад 4 тис. доларів і 23 тис. гривень. Окрім того, в одного з фігурантів справи за місцем проживання вилучили понад 100 тис. доларів, 4 тис. євро і зброю.

Також правоохоронці вилучили чорнові записи, що свідчать про мільйонні прибутки затриманих.

Перевіряють причетність до злочинної схеми і розподілу хабарів інших працівників митниці, в тому числі її керівництва.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 368 (хабарництво) Кримінального кодексу України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram